Over Muiden

Het vriendelijke en historische Muiden

Ontsnap aan de drukte en ontdek de betoverende charme van Muiden met Zeilvloot Muiden. Stap aan boord van een authentiek zeilschip voor een dag of weekend vol avontuur en ontspanning in deze prachtige vestingstad, gelegen vlakbij Amsterdam. Na een zeiltocht langs historische bezienswaardigheden zoals forteiland Pampus en het Muiderslot, verwelkomt Muiden u met zijn knusse straatjes, gezellige cafés en pittoreske haven. Geniet van een comfortabele overnachting aan boord van onze schepen en verken de roerige geschiedenis van Muiden, van de oude verdedigingswerken tot de Groote Zeesluis. Laat u verrassen door de vele mogelijkheden die deze charmante stad te bieden heeft.

Muiderslot

RIJKSMUSEUM MUIDERSLOT

UNESCO Werelderfgoed

Het Muiderslot is een middeleeuws kasteel in het Noord-Hollandse Muiden, gebouwd rond 1285, in ere hersteld vanaf 1370 en een Rijksmuseum sinds 1878.

Ontdek de schepen van Muiden

De zeilvloot Muiden biedt vele soorten schepen.

Forteiland Pampus

Unesco Werelderfgoed

In en rond Muiden liggen acht forten die deel uitmaken van de Stelling van Amsterdam.

Deze verdedigingslinie werd eind negentiende en begin twintigste eeuw rond de hoofdstad aangelegd en heeft in 1996 een welverdiende plaats op de Werelderfgoedlijst van UNESCO gekregen.