Over Zeilvloot Muiden

Geschiedenis van Zeilvloot Muiden

Welkom bij Zeilvloot Muiden, de oorsprong van de Nederlandse bruine vloot! Onze vereniging is gevestigd in het pittoreske Muiden, waar ruim 50 jaar geleden de eerste botters en tjalken aanmeerden om passagiers mee te nemen op avontuurlijke zeiltochten. Sindsdien hebben tal van traditionele ‘Muider’ schepen hun gasten een onvergetelijke ervaring op het water bezorgd, terwijl bekende platbodemschippers hebben bijgedragen aan een rijke maritieme historie.

In 1967 verschenen de eerste verhuurbotters in de Muider haven, waarbij zeilen op deze schepen een avontuurlijk en authentiek karakter had, zij het met weinig comfort. Vanaf dat moment groeide de belangstelling voor zeilen met traditionele schepen gestaag, waarbij steeds meer schippers zich fulltime wijdden aan het charteren van hun schepen. De Nederlandse zeilchartervaart is uitgegroeid tot een volwaardige bedrijfstak, met een groeiende vraag naar comfortabele, maar ook authentieke zeilervaringen.

Vandaag de dag is Zeilvloot Muiden dé thuishaven voor liefhebbers van zeilen en historie. Gelegen in het historische Muiden, bekend vanwege zijn rijke historie en gezellige levendigheid, bieden wij een unieke ervaring op het water. Vanaf de Herengracht, die de Vecht begeleidt op zijn weg naar het IJmeer, vertrekken onze schepen voor onvergetelijke zeiltochten. Muiden is centraal gelegen in Nederland en gemakkelijk bereikbaar vanuit alle windstreken, waardoor het de perfecte uitvalsbasis is voor een maritiem avontuur.

Ontdek de charme van Muiden, met bezienswaardigheden zoals het imposante Muiderslot en het historische fort eiland Pampus. Beleef de gezellige sfeer van de stad met zijn winkels, cafés en restaurants, en laat je verwelkomen aan boord van een van onze prachtige schepen voor een zeiltocht op het IJmeer. Kom aan boord en ervaar de magie van Zeilvloot Muiden, waar traditie en avontuur samenkomen op het water.