Bruzer zeilschip Muiden

De Brûzer

OVER HET SCHIP

Gebouwd in 1917 voor Rijkswaterstaat heeft het schip jarenlang dienstgedaan voor de douane op de Zoutkamp. Na vele omzwervingen is ze neergestreken Muiden waar we dagtochten en korte charters vanuit varen. Een snelle maar zeer comfortabele zeiler die zich uitstekend leent voor de wat kleinere gezelschappen.

Vanuit de ruime kuip achterop het schip kunnen bijna alle zeilhandelingen worden verricht. De Brûzer beschikt over goed bedienbare lieren waardoor zeilen ook met kleine gezelschappen erg aangenaam is.  Dankzij het zeiloppervlakte van ruim 180 m2 en het lichte gewicht is de Brûzer niet alleen snel maar ook goed wendbaar en is het goed koershouden.

DE BRUZER IS VOORZIEN VAN:

– Slaapplaatsen voor 8 personen
– 2000 liter watertank
– toilet met wastafel
– Douche
– Gasfornuis
– 850 liter dieseltank
– inventaris voor 12 personen
– Koelkast
– Hete lucht verwarming
– Luxe houten betimmering
– Walstroom aansluiting

Uw Schipper

Remco

SPECIFICATIES

Boot type
Zeilschip
Motor
80 PK
Max. snelheid
15 knopen
Bouwjaar
1917
Lengte
17.35 m
Breedte
4.2 m
Personen
12
Slaapplekken
8
Catering Service
1
Eigen catering mogelijk
1
Overnachten mogelijk
1
Vergadermogelijkheden
1
Wifi
1
Scherm/beamer beschikbaar
1
Sub varen
1
Rib varen
1

Bekijk het schip alvast online

Wil je ook zeilen met dit schip?

Je kunt dit schip huren voor een dagdeel of langer.
Wij helpen graag mee om een programma op maat te maken.

Uw Schipper

Remco

Boeierak de Brûzer

Boeieraak de Brûzer is eind 2020 aangekocht door Remco, schipper en eigenaar van Uit zeilen in Muiden. Remco was al vanaf zeer jonge leeftijd op het water te vinden en heeft het zeilen in het bloed zitten.  Na zijn opleiding aan de hotelschool was het dan ook niet anders mogelijk dan dat hij zijn passie voor de hospitality ging combineren met varen.  Naast dagtochten zeilt Remco ook regelmatig wedstrijden met de Brûzer, vraag hem eens naar de mogelijkheden om mee te gaan!

De rest is, zoals dat zo mooi heet geschiedenis. Al meer dan 30 jaar breng ik mijn gasten naar de mooiste plekjes van de Zuiderzee. Van zomeravondzeilen tot wedstrijden, van iets vieren aan boord tot gezellige havenstadjes: het heeft me nooit verveeld.