De Lis

OVER HET SCHIP

Op de Lis heeft iedereen het naar zijn Zin. Een gezellig verjaardagsfeest een familie zeildag, een netwerk dag met klanten, een sfeervolle bedrijfsborrel, een weekendje weg met vrienden en zelfs als officiële trouwlocotie: ik zorg er voor dat je je thuis voelt. Mijn passie voor zeilen met gasten maakt het verschil.

COMFORT AAN BOORD

De roef van de Lis, het oorspronkelijke SChippereVerblig, ie prachtig ingericht als salon Otet ZiCht op het Water. Beneden.. Vind ie een sfeervol dagverblijf met mahonie betimmering, koperen scheepslampen en zitjes met karmozijnrode kussens. Met zes tweepersoonshutten biedt de Lis overnachting voor maximaal agenten. Alle hutten hebben stromend water, verwarming en een 220 Volt-aansluiting. Er is een heren- en een damestoilet De keuken is volledig uitgerust met een horecafornuis, koelkasten, gootsteen en een biertap. Dekbedden en handdoeken zijn standaard aanwezig.

ZELF KOKEN OF LATEN VERZORGEN?

Als je dat wilt kun je zelf inkopen doen en in de keuken je maaltijden bereiden. Heb je daar geen zin int Geen probleem. Wij doen de boodschappen voor je of verzorgen de gehele catering, van eenvoudige lunch en aangeklede borrel tot buffet, barbecue en scheepsmaaltijd. Neem enen contact op 000,01 onze mogelijkheden.

Uw Schipper

Leon Oosterbroek

SPECIFICATIES

Boot type
Zeilschip
Motor
116 pk Klockner Deutz
Max. snelheid
15 knopen
Bouwjaar
1902
Lengte
24,81 m
Breedte
5,10 m
Personen
35
Slaapplekken
12
Catering Service
1
Eigen catering mogelijk
1
Overnachten mogelijk
1
Vergadermogelijkheden
1
Wifi
1
Scherm/beamer beschikbaar
Sub varen
Rib varen
1

Bekijk het schip alvast online

Wil je ook zeilen met dit schip?

Je kunt dit schip huren voor een dagdeel of langer.
Wij helpen graag mee om een programma op maat te maken.

Uw Schipper

Leon Oosterbroek

Aan boord van mijn eerste boot

Ik groeide op aan het water van het IJsselmeer en de vecht en heb zelfs de slotgracht van het Muiderslot bevaren. In mijn vrije tijd was ik altijd bezig met bootjes en surfen.
Water en avontuur trokken. DOI Werd nog sterker toen ik verliefd raakte op de schipper van een tjalk. Ik ging als matroos meevaren aan boord. Maar eigenlijk wilde ik meer vrijheid, alles zelf doen.

In 1983 kreeg ik de kans: ik kon schipper op de Zuiderzee worden. Een jaar later kocht ik het schip met behulp van – heel toepasselijk – mijn Zilvervlootspaarrekening. Op dat moment lag de Lis ook al in Muiden. Een prachtschip waar ik graag ooit de overstap naar zou willen maken. Ik liet de eigenaren weten dat ik wel belangstelling had, mochten zij er over denken om de Lis te verkopen. In 1999 was het zover en werd de Lis mijn Lis.

De rest is, zoals dat zo mooi heet geschiedenis. Al meer dan 30 jaar breng ik mijn gasten naar de mooiste plekjes van de Zuiderzee. Van zorneravondzeilen tot wedstrijden, van iets vieren aan boord tot gezellige havenstadjes: het heeft me nooit verveeld.