De Nieuwe Zorg

OVER HET SCHIP

De Nieuwe Zorg is een comfortabel ingericht zeilschip uit 1896 met een authentieke sfeer. Het zeilen van deze grote tjalk is een bijzondere belevenis voor iedereen. Zowel voor wie al kan zeilen, als voor diegenen die voor het eerst aan boord van een zeilschip komen.

De Nieuwe Zorg is zeer geschikt voor verschillende soorten uitstapjes, zoals dag- en avondtochten met groepen tot 30 personen en weekends en langere reizen (5, 7 of 14 dagen) met slaapplaatsen voor 20 personen.

Onder vakkundige leiding van schipper Egbert Stofbergen en zijn maat leert u in korte tijd de noodzakelijke handelingen. Iedereen mag zich actief met het zeilen bezig houden maar niks moet. Wanneer de zeilen zijn gezet is er tijd voor pure ontspanning en kunt u genieten van de bijzondere sfeer op het water.

Als u zich helemaal wilt laten verwennen aan boord, kunt u gebruik maken van het rijke cateringaanbod.

AAN BOORD

Aan boord van de Nieuwe-Zorg vindt u een gezellig dagverblijf, een compleet ingerichte keuken met horeca gasfornuis en oven, een douche, twee toiletten, slaapgelegenheid voor 20 mensen verdeelt over drie vier- en vier tweepersoonshutten.

Iedere hut heeft een wasbak. Verder is het schip voorzien van een centrale verwarming, stromend warm en koud water, 220V en 24V.

Uw Schipper

Egbert Stofbergen

SPECIFICATIES

Boot type
Dektjalk
Motor
Max. snelheid
Bouwjaar
1896
Lengte
25 m
Breedte
5,5 m
Personen
30
Slaapplekken
20
Catering Service
1
Eigen catering mogelijk
1
Overnachten mogelijk
1
Vergadermogelijkheden
Wifi
1
Scherm/beamer beschikbaar
Sub varen
Rib varen
1

Bekijk het schip alvast online

Wil je ook zeilen met dit schip?

Je kunt dit schip huren voor een dagdeel of langer.
Wij helpen graag mee om een programma op maat te maken.

Uw Schipper

Egbert Stofbergen

De eigenaar van de Nieuwe Zorg is Egbert Stofbergen, samen met zijn vrouw Amanda regelt hij alles rondom de boot.
Onder Zeilcharterbedrijf Stofbergen (Zeilen in Muiden) vaart De Nieuwe Zorg.
Ieder seizoen gaat er een nieuwe matroos mee. Meestal een vriendelijke jongeling die een seizoen iets anders wil of die geïnteresseerd is in een toekomst op de bruine vloot. Ook de cateringmedewerker(s) zijn geen vaste krachten. Ze worden gerekruteerd uit een netwerk van ervaren mensen die op meerdere schepen inzetbaar zijn.