Jacobsschelp

OVER HET SCHIP

De monumentale tjalk Jacobsschelp uit 1899 is een overzichtelijk zeilschip, zeer geschikt voor groepen van 6 â 12 personen. De grote kuip achterin het schip is voor een gezellig samenzijn. Hier sta je zomaar aan het roer of bedien je de schoten. Hier is het gezellig toeven, ook voor degene die niet zo nodig actief wil zijn. Binnen is een boek of spel te vinden en op het voordek kun je lekker luieren.

Voor jong en oud is dit een prettig schip. Drie treden en je bent in de kajuit. Wat de tuigage betreft: het hijsen van de zeilen en het bedienen van de zwaarden gaat met handkracht. Zo zie je direct wat je aan het doen bent en moet je met elkaar samenwerken.

Zeilen is de passie, de motor wordt alleen als hulp gebruikt. Je beleeft de kracht die de wind heeft om een schip van 23.000 kilo voort te stuwen. Naast grootzeil en fok zijn er extra zeilen die gebruikt kunnen worden wanneer er weinig wind is.

HET INTERIEUR

De Jacobsschelp is zeer fraai en sfeervol afgetimmerd met veel houtwerk. Het schip is voorzien van een compleet ingerichte kombuis t/m gebakbordjes, warm- en koudwater, een koelkast en een toiletruimte met wastafel. Er is overal stahoogte, behalve bij de kooien voor de mast.

Uw Schipper

Bertie Geurts en Gerrit Portengen

SPECIFICATIES

Boot type
Zeiltjalk
Motor
Ford 60 pk
Max. snelheid
Bouwjaar
1899
Lengte
14,5 m
Breedte
3,5 m
Personen
12
Slaapplekken
8
Catering Service
1
Eigen catering mogelijk
1
Overnachten mogelijk
1
Vergadermogelijkheden
1
Wifi
Scherm/beamer beschikbaar
Sub varen
Rib varen

Bekijk het schip alvast online

Wil je ook zeilen met dit schip?

Je kunt dit schip huren voor een dagdeel of langer.
Wij helpen graag mee om een programma op maat te maken.

Uw Schipper

Bertie Geurts en Gerrit Portengen

De schippers van de Jacobsschelp zijn Bertie Geurts en Gerrit Portengen. Zowel Bertie als Gerrit hebben tientallen jaren zeilervaring op diverse schepen, zij zijn in het bezit van een groot vaarbewijs. Vele monumentale schepen hebben zij al gerestaureerd en gered voor de sloper. Behalve een schip hebben zij ook samen kinderen en kleinkinderen.